2022.gada 19.oktobrī Krāslavas ģimnāzijā 3.klases dizaina un tehnoloģiju stundas ietvaros, tēmas “Kā dārzeņus un augļus šķiro, mazgā, mizo, skalo un smalcina, lai pagatavotu salātus, uzkodas, dzērienus?” noslēgumā tika rīkota Ievārījuma jeb zaptes diena.
Pateicoties brīnišķīgajām un čaklajām māmiņām un omītēm, 3.a, 3.b un 3.c klašu skolēni bija atnesuši visdažādākos mājās gatavotos ievārījumus, ko reklamēja skolas biedriem. Kā tikai tur nebija…
Degustācijai piedāvāja 66 ievārījuma burciņas, bija atnesti gan tradicionālie ievārījumi - ābolu, zemeņu, ķiršu, jāņogu, upeņu, aveņu, plūmju , melleņu, gan eksotiskie ievārījumi - brūkleņu-ābolu, rabarberu-apelsīnu, dzērveņu-ābolu, ābolu-bumbieru-plūmju, zemeņu-apelsīnu, persiku, aprikožu-apelsīnu-banānu.
Pasākuma sākumā bērni tika iepazīstināti ar ievārījuma vēsturi, tad viņiem pašiem bija jāsaklāj galds, visas zaptes bija jānogaršo un jāpasaka, kāds ievārījums kurā burciņā ir. Bija arī atjautības uzdevums - vajadzēja uzminēt mīklas par ogām.
Pēc pasākuma skolēni arī paši sakārtoja galdus un nomazgāja traukus.
Bērni guva vislielāko gandarījumu, dāsni cienājot viens otru ar savas ģimenes firmas ievārījumiem. Paldies katram skolēnam par dalību un aktivitāti!
Paldies pavārēm par sarūpēto tēju!
Paldies vecākiem par atbalstu!
Paldies visiem par piedalīšanos Ievārījuma dienā! Bija GARŠĪGI!
3.klašu audzinātājas -
Dace Samsonoviča, Ināra Mukāne, Inese Egle