Dizaina un tehnoloģiju mācību stundā "Skola 2030" programmā ir iekļauta tēma "Kā lieto garšvielas vārītu un ceptu olu ēdienu pagatavošanā?" Liekas - kas var būt vieglāks?
Bet tas ir ļoti aizraujošs un radošs process. Skolēni mācās termiski pagatavot vienkāršus olu ēdienus un izpētīt garšvielu izmantošanas iespējas, eksperimentējot ar tām. Atšķirt vārītu olu no nevārītas olas. Izvēlas recepti un gatavo ēdienu komandā. Plāno ēdiena gatavošanas procesu. Eksperimentē ar garšvielām un pēta, kā garšvielu lietošana maina ēdiena garšu. Mācās noformēt ēdienu pasniegšanai, bet noslēgumā paši izvērtē darba procesu un galarezultātu.
4.b klases skolēniem šī stunda ļoti patika, jo varēja darboties praktiski - gatavot, vārīt, tīrīt, eksperimentēt.
Paldies dizaina un tehnoloģiju skolotājai Vijai Rabkevičai par palīdzību un sadarbību mācību stundas organizēšanā.
Inta Beikule,
Krāslavas ģimnāzijas 4.b klases audzinātāja
Autora foto
#SKOLA2030